אז מגיע הרגע הזה ש"חופשת הלידה" מסתיימת לה……:(

ועכשיו צריך לא רק לחשוב איך נכנסים לבגדים של לפני…. אלא גם היכן ומי ישמור על הרכש החדש וכן מה הוא יאכל…..

יש כמה גורמים שצריך לקחת בחשבון:

  1. גיל התינוק
  2. מספר הנקות ביממה
  3. מה התינוק אוכל
  4. עם מי ואיפה התינוק נשאר (האם המטפל המיועד מוכן/יודע כיצד לנהוג עם חלב אם)
  5. כמה שעות האם תעדר מהבית ( דלת לדלת)
  6. האם אפשרי לשאוב במקום העבודה
    • במקום העבודה רצוי למצוא מקום בו את יכולה לשאוב בנוחות. אם יש לך משרד או שאת יכולה להזמין חדר ישיבות אז זה מצוין.
    • לא שואבים בשירותים ( לאף אחד לא נכין אוכל בשירותים ובטח שלא לתינוק).
    • את החלב ששאבת ניתן לקחת הביתה בתיק עם קרחום ( עמיד ל24 שעות). חשוב מאד לשים את מפתחות הרכב עם החלב כך תמיד החלב ששאבת יחזור איתך הביתה ויוכל לשמש להאכלה ביום שלמחרת.
  7. מידע על אחסון חלב אם- לינק למאמר אחר
  8. מידע על מתן בקבוק נכון – לינק למאמר אחר
  9. לבוש נכון לעבודה…..קישור לטיפים
  10. מה לעשות אם פתאום את חשה ברפלקס שחרור חלב באמצע ישיבה? (שלבי ידיים על החזה –כן כן כמו בבית ספר – ולחצי על הפטמות והשד)

 

זה נשמע מאד מורכב אבל למעשה זה יכול להיות די פשוט ולהוות המשך קשר עם התינוק שנשאר בבית וחשוב לזכור שזה לפרק זמן קצר יחסית מכיון שדי מהר התינוק יתחיל לאכול מוצקים בנוסף לחלב ואת תצטרכי לשאוב פחות ופחות.

בתרשים הבא ניסיתי לפשט את התהליך:

Screen Shot 2015-11-20 at 8.18.59 AM