מציג 2 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #17937 הגב
      אסתר
      אורח

יולדת בת 39
      לידה 6, הריון 8
      שבוע 40, לידת מים מעוד חיובית
      התינוק בן 5 ימים
      משקל לידה: 3.215
      משקל שחרור: 2.980
      משקל נוכחי: 3.045

האם ביקשה ממני לראות אותה ולבדוק את הפה של התינוק. היא אמרה שלכל הילדים שלה היה משהו סביב העניין של לשון קשורה או לשון תת תיפקודי בדרגות שונות, והיא מודאגת שגם לתינוק הזה יש. היא הסבירה שיש לה פצעים על הפטמות והיא משתמשת בנרסיקר שעזרו לה להשתפר מעט. מתוך ניסיון עם ילדיה האחרים, היא החלה להשתמש בתנוחת פוטבול כי זה עוזר לתינוקות לינוק בצורה הטובה ביותר, בהתחשב בתפקוד הפה שלהם.

כשבדקתי את הפה של התינוק, הוא לא רצה למצוץ בכפפה, אבל אחרי ניסיונות רבים לפני, במהלך ואחרי שהוא ינק, הוא נתן לי יותר לבדוק. הרגשתי שאין לו מציצה חזקה במיוחד. כשהנחתי את אצבעותיי על צידי לשונו, הוא נראה מוטרד אבל לא השתמש בלשונו כדי לדחוף את האצבע שלי, מה שנראה לי שזה אומר שהיא חלשה. החייך שלו הרגיש בסדר. כשמיששתי מתחת ללשונו, לא בהכרח הרגשתי שריר או גיד תפוס, אבל כשהוא בכה, היה לו פרנולום עבה למראה יותר מאחור על לשונו. לשונו הייתה מעוגלת, ועבר מעט את החניכיים, אך לא מעבר למה שהייתי מצפה.

בצפיית הנקה, לקח לו כמה ניסיונות עד שהוא תפס להצלחה. בסך הכל, היניקה שלו נראתה חלשה, ולא היה סנכרון טוב של מציצה-בליעה. במהלך ההנקה הזו, הוא אכל 50 מ"ל.האם הסבירה שכאשר היא הייתה יותר מגודשת, שהוא אכל בקלות יותר והתקשה פחות. הפטמה יצאה מאוד מעוכה בצורת פיתה. היה שלב בהנקה שבו האם הניחה את האצבע שלה על הלחי שלו בלי לשים לב, וזה עשה הבדל משמעותי לטובת ההנקה. לימדתי את האם על אחיזת הפה דרך dancer's hold שיעזור לתינוק לשלוט טוב יותר בצורה יעילה יותר. הראיתי לה גם שהיא יכולה לעשות תרגילים עם התינוק כדי לעזור לחזק את לשונו. הראיתי לה להניח את האצבע שלה ליד הלשון, לדחוף אותה בעדינות כדי שהתינוק יוכל לדחוף לאחור למשך כמה שניות ולחזור על הפעולה בצד השני, ומתחת. זה בתקווה לחזק את לשונו ולעזור בגמישות שלו.

לפי הרישום בתיק שלו, לתינוק היו בדיוק מספיק חיתולים רטובים ומלוכלכים, למרות שהוא היה בעיקר עם האם ולכן ייתכן שזו לא תמונה ברורה. היא אמרה שכן יש. התינוק מתעורר לאכול בערך כל 3 שעות.

הסברתי את כל מה שראיתי, ודיינו מהן האפשרויות שלה. אני מאמינה שלתינוקת יש תת תפקוד לשון, אבל אני לא יכולה לומר בוודאות, ושרופא יכול לאבחן זאת. היא אמרה שכל הילדים היו גם על גבול הלשון קשורה או תת תפקוד. היא אמרה "תמיד היה באזור האפור הזה". האם הייתה שמחה לינוק בטווח הארוך, אבל גם אין לה את האנרגיה להילחם בזה יותר משבועיים אם לא יהיה שיפור כלשהו.

סיימנו את השיחה שהאם בתחושה טובה שקיבלה את החיזוק שהיא מחפשת שיש "משהו" בפה של התינוק שלה. סיכמנו שהיא תמשיך לנסות עוד שבוע לאחר שתראה אוסטאופת. אם לא יהיה שיפור, היא תלך לרופא כדי לבדוק אם יש לשון קשורה. משם היא תחליט אם להמשיך להניק או לא.

• #17939 הגב
      ורד בוקעי
      מנהל בפורום

מעולה
      זה הרבה יותר טוב
      תמשיכי ככה
      דיברתם על שאיבות בנוסף להנקה? על מנת לוודא ריקון של כל האזורים בשד?

• #17946 הגב
      אסתר
      אורח

לא יצא לדבר על שאיבות. גם לא נראה לי שהיא הייתה רוצה את זה מכיוון שהיא גם ככה הייתה בהתלבטות אם להמשיך אם הנקה או לא. היא החליטה שאם זה יתחיל להיות מסובך יותר שהיא תפסיק. אז העדפתי להשאיר את זה פשוט יותר אם אפשר

מציג 2 תגובות משורשרות
מענה ל־Reply #17946 in 14/1 435
פרטים:

ביטול