• הנושא הזה ריק.
מציג תגובה משורשרת 1
  • מאת
    תגובות
    • #18065 הגב
      יובל בן טוב
      אורח

אמא במקור בהודו. אחרי לידה קיסרית שנייה.יש לה ילד גדול בן 5 ושגם אותו ילדה לידה קיסרית חירום בעקבות ירידות דופק. הפעם הניתוח היה מתוכנן.
      פגשתי אותה שלוש שעות לאחר הלידה. היא סיפרה שבלידה הראשונה היה לה מאוד קשה להניק בעקבות מחסור בכמויות חלב ולכן שילבה פורמולה לאורך ההנקה.
      גם עכשיו היא טענה שאין לה מספיק חלב.
      הסברתי לה על שלב הקולוסטרום, שלב כניסת החלב, על העובדה שלאחר ניתוח קיסרי כניסת החלב יכולה להתעקב ואז בדקתי את מצב השדיים.
      השדיים גדולים מאוד הפטמה גם מאוד גדולה ואני חושבת שאפילו יש שתי פטמות צמודות לפטמה הראשית. יש המון בליטות מאוד גדולות מסביב לשד. כשניסיתי לסחוט יצאה טיפה בודדת מכל שד ומהפטמות החשודות. מיד כשסחטתי כל הבליטות האלו שאולי הן בלוטות מונטגומרי מאוד גדולות, התכווצו לכיוון הפטמה והזדקרו יחד איתה. זה היה לי מאוד מוזר ומרתיע.
      התינוקת הייתה בתינוקיה והאמא הייתה מאוד תשושה מהניתוח אז לאחר ההבהר והבדיקה שחררתי אותה לנוח. היא ביקשה מאוד שאגיע מחר לעזור לה ואני אכן אגיע אליה מחר בתקווה להצליח לסייע לה.
      אני מתכננת להעזר ברצועת בד על מנת להחזיק את השד וליצב אותו. אני מקווה שנצליח לסחוט קולוסטרום ולתת לתינוקת והלוואי שהחיבור יצליח. אם לא אדבר איתה על שאיבות והאכלה מבקבוק עד שהפה של התינוק יגדל

• #18066 הגב
      יובל בן טוב
      אורח

פגשתי את האמא בבוקר. התינוקת הייתה בתינוקיה בטיפול בגלל רמות בלירובין גבוהות. האמא הביעה רצון עז להניק ובכתה שהתינוקת לא איתה. היא גם בכתה לא מעט בגלל התחושה שאין לה חלב. במהלך הבדיקה שלי באמת ניכר שיש מעט מאוד חלב. במהלך סחיטה שד ימין יצאו מספר טיפות שאספנו לתוך מבחנה אבל משד שמאל לא יצא כלום. בנוסף כאב לה מאוד בזמן הסחיטה מצד שמאל. החזה היה רך מאוד ברובו חוץ ממספר נקודות בשד שמאל. עשיתי לה עיסוייםששיחררו את הכאב אבל עדיין לא יצא ממנו חלב.
      אשמח לדעת מה את חושבת שהסיבה לכך.
      מבחינת תוכנית- הדרכתי אותה לגרות את השדיים כל שעה, לסחוט חמש דק מכל צד כמה שניתן וגם אם לא יוצא כלום להמשיך בפעולות סחיטה.
      חשוב לציין שהאמא סיפרה שהתינוקת מתחברת באופן מושלם ללא שום בעיה- פשוט אין חלב.
      בנוסף הנחתי אותה שוב ברגע שהתינוקת מגיעה לשים אותה עליה ולתת לה להתחבר לשד בכל רגע שהיא מעוניינת בכך גם הין האכלות בפורמולה.

מציג תגובה משורשרת 1
מענה ל־Reply #18066 in 22.7.26
פרטים:

ביטול