ורד בוקעי הנקה › פורומים › פורום תלמידות › 3.1.24 מקרה 2
- הנושא הזה ריק.
-
מאתתגובות
-
רחלי
אורחבת 30, בריאה, ספונטני, שינוי בשד, סימפוליוזיס- שבאמת כבר ממש השתפר מהלידה!
לידה- פקק רירי וצירים 18 שעות והגיעה בפתיחה 9 ואז 4 וחצי שעות ללידה, גז צחוק.
מעט מים מקוניאליים אבל לא בלעה, קצת ירידת דופק בסוף הלידה ולכן הי המהיר בסוף.
ינקה בח. לידה, 39+4, רק יונקת.
משקלים
לידה 3330
שחרור 3110
אתמול 3065
היום 3050
אין מספיק שתן.
יממה שלישית, לשון מעט תפוסה
האמא במלאות , השד מאד קשה, התינוקת מתקשה להתחבר אבל כן מצליחה. הרבה עיסוי לשד במהלך ההנקה- לשחרר ולתת יותר לתינוקת.
גם כאן עברתי איתה על ניהול הנקה מלא כולל כל ההסברים
והסיכום הרגיש לי מסודר וברור
להניק כל שעתיים- גם בשביל שהתינוקת תקבל חלב (ואחרי שינקה השד באמת היה הרבה פחות מלא)
וגם כדי שהתינוקת תעזור לרוקן את האמא
עיסוי לשחרר (מעט סחיטות לפני הנקה – להקל את התפיסה)
מעקב יציאות צמוד!ורד
אורח1. בת כמה התינוקת?
2. פה חשוב מאד שאיבות או סחיטות והאכלה
3. ניהול הנקה….? שני צדדים?
4. יש צואה?
5. יורדת במשקל ויש מיעוט שתן אז מה השלב הראשון שאת דואגת שיקרה?רחלי
אורח1. יממה שלישית (שכחתי לציין)
2. מרגיש לי שעד אותה נקודה שהגעתי אליה- או שעוד לא הגיע החלב, או שלא תפסה נכון
הראתי לה, והיא גם חיברה כמה פעמים לבד- ראתה והרגישה איך מרגיש התפיסה הנכונה, איך מרגיש שהתינוקת אוכלת טוב ומרוקנת (השד היה רך אחרי שהתחלנו לעבוד עליו)
לא היתה לה משאבה, והיינו חצי שעה לפני שחרור…
3. ניהול הנקה- כמובן!! (זו לידה ראשונה) דיברנו על כמה חשוב 2 צדדים, גן לתינוקת ובשלב הזה (של המלאות) אפילו יותר-לאמא!
4.חסר לי נתון של צואה. (האמת הוא די קריטי כשחושבים על זה! לא זכור לי שהיה בכמות שהרגיעה אותי מידי..)
5. התייבשות- ולכן להאכיל את התינוקת!
מצד שני, עד עכשיו לא היה חלב.. ועכשיו יש והמון! והראתי לאמא איך לסחוט ואיך לשחרר את החלב תוכ הנקה (וכדאי גם לפני, להקל על התפיסה)
אז אם תמשיך לינוק היא מאכילה את התינוקת.
איך אני יודעת בעצם שהכמות שהגיעה (סופסוף) היא לא תהיה מספיקה ואני צריכה להוסיף? (תוספת או שאיבות)
במצב שלה היה לאמא המון חלב! אבל הוא בדיוק הגיע.
כמובן שאמרתי לעשות מעקב אחרי יציאות כדי לוודא שהתינוקת מקבלת מספיק אוכל. והדגשתי לה טיפת חלב לשקילה- בקרוב!
בגלל החשש שלי שהיא לא מקבלת מספיק, מצד שני היתי כן רגועה כי בהנקה שראיתי יש לאמא חלב- והתינוקת רוקנה אותו! (ככה השד הרגיש)ורד
אורחאו קיי
עכשיו יש לי יותר מידע ולך הבנה מה חסר.
מקווה שנתת לה מספר של יועצת או הנחייה ברורה לגבי צפי יציאות כולל צבע כמות ומרקם וצפי עלייה במשקל.ורד
אורחוזו הסיבה למה חייבים מעקב. מה שמעט מתסכל בסטינג של מלוניץ אבל כאן נכנסת האפשרות להזמינה לייעוץ נוסף.
-
מאתתגובות