- חלב אם אינו הומוגני (מכיוון שאינו עובר תהליך הימגון) ולכן נראה שתי שכבות. שכבה נוזלית יותר ומעליה שכבת שומן. ערבוב קל של המיכל יביא לקבלת חלב הומוגני יותר. אין זה מעיד על חלב מקולקל
- חשוב להכיר את הריח של החלב שלך (ואולי גם טעם)
- חלב קפוא משנה את טעמו, ולכן חשוב לפני שאת ממלאה מקפיא בשקיות, חשוב שתקפיאי מנה אחת, תפשירי ותראי האם התינוק שלך מוכן לאכול חלב קפוא (לא כל התינוקות מוכנים)
- מנות מוקפאות עדיף להכין בכמות של 80 מ"ל, כי חלב אם מופשר שמיש ל-24 שעות ואם תקפיאי מנות גדולות והתינוק יאכל רק 100 מתוך ה-200 אז חבל על עוד 100….. ( כן בוכים על חלב אם שנשפך….)
- ערכת שאיבה ניתן לשמור במקרר בשקית נקיה או קופסא בין השאיבות ולעשות פיסטור של הערכה כל 24 שעות. (חלב אם יכול להיות, לפי משרד הבריאות, 8 ימים במקרר אז כמה טיפות חלב על ערכת שאיבה בטח יכולות להיות יממה במקרר)
- חימום חלב אם ייעשה במים חמימים ולאט לאט להעלות את הטמפרטורה של המים. לא מחממים במיקרו אוכל לתינוקות כי החימום אינו אחיד ויכול לגרום לכוויות.
- סטריליזציה של בקבוקים כוללת: שטיפה במים וסבון, להניח את החלקים בסיר עם מים רותחים ולהמשיך לבשל על אש קטנה למשך 5 דקות.