מציג 2 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #18020 הגב
      שני
      אורח

אמא בת 26, אחרי לידה ראשונה ב24/04 (היו 2 הפלות בשבוע 10 – הרופא לא אמר להם שיש סיבה רפואית, ושהכצ תקין). היא בריאה בד״כ. הריון תקין. לידה בשבוע 41+6, לידה התחילה באופן ספונטני ובהגעה לבי״ח קבלה מנת פיטוצין כדי לעזור עם הקידום. לידה רגילה, כאובה מהתפרים וגם אני ואחרי אפרת גם הצטרפה ואמרה לה אותו דבר על איך לעזור להחלים ומה מצופה ומתי לפנות לרופא.
      התינוקת ינקה בחדר לידה אבל הם הסתבכו עם ההנקה ונתנה בקבוקי תמ״ל ולא כ״כ הצליחה להתחבר אותה שוב. היא כן שאבה כמה פעמים בודדת ולא כ״כ הצליחה להשתמש במשאבות.
      האמא פנתה עלינו בגלל חשש שהתינוקת התרגלה לבקבוקים. חשש לגודש. שאלות על פטמת סיליקון.
      ניסינו לחבר את התינוקת בצורה שיקהל על התפרים והתינוקת החברה מדהים. קבלה 50 מצד 1 ולא רצתה שוב. הלכה לישון והיה רגוע.
      הלכנו לשאוב מהצד השני כדי להקפיד על גירוי על שני צדדים וכדי שהיא תבין איך להשתמש במשאבה, ויצא לאט אבל יצא טוב. בגלל שהיא הייתה בסדר ורגוע לא נשארתי עד סוף השאיבה אבל אחרי פחות מ5 דקות היו 15-20 מ״ל.
      האמא קבלה הדרכה, על ניהול ההנקה נכון, ועל החשיבות של בימים הראשון וגירוי לשד. שאם היא רוצה להצליח היא חייבת להיות רצינית ולהניק אותה או לשאוב. עכשי יש לה חלב אבל היא היא ממשיכה ורק מניקה או שואבת פה ושם היא לא תצליח.
      היא הייתה מאוווד מרוצה בסוף. שמעתי אותה מדברת על שריתה מהמשרד על זה

• #18022 הגב
      ורד בוקעי
      מנהל בפורום

או קיי
      לא הבנתי למה לא נשארת עד סוף השאיבה
      אני עושה טיפול מקיף. ורק לאחר השאיבה אני אבנה תכנית
      כי אחרת על מה אני מבססת את ההנחיות שלי?

• #18024 הגב
      שני
      אורח

לא בניתי תכנית שאיבות כי היא לא צריכה… רק הלכנו לשאוב כי התינוקת לא רצתה צד שני ממש וכדי שאני יכולה להראות לה איך להשתמש במשאבה ולעשות טיפול מקיף.

מציג 2 תגובות משורשרות
מענה ל־Reply #18024 in #401 27/04/26
פרטים:

ביטול